Inloggen InloggenRegistratie Registreren
Koninklijke Vereniging der Industrieel Ingenieurs
van Mechelen VZW
Home Missie & Organisatie Lid worden Activiteiten Vacatures Partners Informatie Contact
Navigatie
Home
Missie & Organisatie
Lid Worden
Activiteiten
Agenda
Inschrijvingen
Foto Archief
Vacatures
Partners
Contact

Activiteiten agenda

Activeiten - Foto Archief 2009 - Details

Aperitiefconcert 2009

Datum :
25-01-2009

Beschrijving :

Het jaarlijks aperitiefconcert van KVIM had dit jaar een uitgebreide groep uitgenodigd om het muzikale deel te verzorgen. Een 30-koppig koor Senza Misura onder leiding van Heidi De Nef en begeleid op piano door haar echtgenoot Koen De Bels (beide afgestudeerd aan het De Nayer Instituut) hebben een prachtige collectie van liedjes gebracht via hun project "Von Weber tot Webber".


Letterlijk vertaald betekent ‘senza misura' zonder maat, wat voor een koor vrij eigenaardig mag klinken, maar het "muzikaal" woordenboek geeft als betekenis vrij in het tempo. Dit wordt door het koor en de dirigente dus ook geinterpreteerd als vrij in de keuze van muziek. Daardoor zit in hun repertoire zowel profane als religieuze muziek en dat vertaalt zich ook in de diversiteit van de optredens. Alzo brachten zij concerten in kerken, hebben ze tesamen met Lea Gilmore gospels gezongen en deelgenomen aan de  Kontichse Cultuurmarkt. Hun hoogtepunt is een project genoemd "Von Weber tot Webber", een concert samengesteld met koorwerken uit de opera, operette en musical wereld.

Het optreden van de groep werd nog extra in de verf gezet door de prachtige kostuums die sommige koorleden droegen. Bovendien heeft de dirigente ons ook nog aangenaam verrast met een prachtige solozang.

Tijdens de pauze heeft KVIM voorzitter Rik Verheyden uitleg gebracht over de veranderingen binnen KVIM en meer bepaald de samenwerking met VIK die vanaf dit jaar van start is gegaan. Dit houdt in de verdediging van beroepsbelangen via VIK en specifieke culturele en feestactiviteiten via KVIM.  


We hopen volgend jaar weer op een talrijke opkomst.© 2018  Milano Projects BVBA - The Art of Technology